Weekje vakantie en nu weer flink aan het werk
Hallo allemaal!
Zo, hier ben ik weer! Even een update van mijn belevingen op Aruba.
Oktobervakantie
Twee weken geleden hebben we lekker een weekje vakantie gehad. We kregen al op donderdag vakantie, dus vrijdag was onze eerste echte vakantiedag. In de week dat we
vakantie kregen hebben we twee dagen cursus Papiamento gehad. Dit viel niet mee. Vooral om van 8 uur 's morgens tot 3 uur 's middags vrijwel aan een stuk door te luisteren.... Dat was ik natuurlijk
niet meer gewend. De komende weken hebben we steeds op donderdagmiddag na school cursus en begin november krijgen we een examen. Flink oefenen dus.
Donderdagavond zijn we na de cursus met een groepje leerkrachten naar een festival in San Nicolas geweest. Iedere donderdagavond is er een festival daar. We hadden er niet veel van verwacht, maar het was echt heel leuk. Voor we het in de gaten hadden, liepen we in de optocht door San Nicolas! Volgens mij dachten ze dat we bij een of andere groep Amerikanen hoorden. Daarom moesten we van de mevrouwtjes met de mooie veren achter de band aan gaan lopen. Dus dat deden wij maar gewoon. Ik heb in iedere geval wel een goede indruk gekregen van de carnaval hier. Wat een vrolijkheid!
Vrijdag hebben we wat dingen in huis gedaan en zijn we 's avonds gezellig naar de bios geweest. Zaterdag hebben we genoten op het strand en zondag zijn we naar Moomba geweest (we hoefden de dag erna toch niet te werken!). Bij Moomba hebben we eerst gezellig gebarbecued met Pim, Chantal, Suze, Angela (vriendin van Suze die hier op vakantie was), Nathalie, Jacky, Gabriela en ik. Heerlijk, voor 25 gulden (10 euro) kun je je hier als local helemaal voleten met allerlei lekkers! Na het barbecuen hebben we samen gezellig cocktails gedronken.
De rest van de vakantie hebben we nog wat dingen bezichtigd, ben ik met Jacky naar de bios geweest, hebben we genoten van het strand en zijn we sportief bezig geweest. Zo zijn we dinsdagmorgen om 05.00 uur vertrokken om de Hooiberg te gaan beklimmen. We zijn zo vroeg gegaan omdat we de zonsopgang wilden zien. En je raadt het natuurlijk al, net als wij dit willen zien is het bewolkt. Balen! Gelukkig hebben we toch nog wel wat mooie foto's kunnen maken. De volgende keer als ik de Hooiberg ga beklimmen, ga ik op een heldere dag 's avonds heb ik al besloten. Dan weet ik in ieder geval zeker dat ik wel een mooie zonsondergang kan zien!
Volleybal
Ik zit nu officieel in het Arubaanse volleybalteam! Samen met Suze en nog een aantal andere meiden mag ik dit jaar Aruba gaan vertegenwoordigen. Supertof is dat! We weten dat
er in juli een kampioenschap in Jamaica gepland staat en misschien dat er eerder ook nog een kampioenschap is. Het was niet heel moeilijk om door de selectie te komen want het eiland is natuurlijk
heel klein. Naast het Arubaanse team, zitten we ook in een ander volleybalteam waarmee we competitie gaan spelen. De competitie begint volgens mij in november. Het gaat hier ook met volleyballen op
z'n Arubaans. We zouden vorige week eigenlijk al twee trainingen hebben, maar deze zijn niet doorgegaan omdat er geen zaal was. Gelukkig hebben we vanavond weer onze eerste training. Dan kan ik
mijn nieuwe sportkleren aandoen die het zusje van Suze vandaag voor me mee heeft genomen. Pap en mam waren zo lief om een pakketje naar het zusje van Suze te sturen. Hier zat naast de kleren een
mooi fotolijstje in met een foto van pap, mam, Joop, Gijs, Niek en ik. Heel mooiOok zaten er brieven in voor de kinderen uit mijn klas. Wij hebben eerst brieven geschreven voor de
kinderen uit mam haar klas en nu hebben we brieven teruggekregen. Heel leuk om op deze manier stelopdrachten aan de kinderen te geven. Ben benieuwd wat de kinderen morgen van de brieven
zeggen.
School
Op school gaat het steeds beter. Ik moet de kinderen wel heel strak houden, maar het gaat de goede richting uit. Ik heb het idee dat de kinderen me steeds beter gaan verstaan en dat ze hierdoor
steeds beter weten wat ik van ze verwacht. Heel fijn is dat.Ik heb nu nog 15 kinderen in de klas, dus qua nakijkwerk is het in ieder geval heel erg rustig. Maar hopen dat het zo blijft lopen, want
dan heb ik ook steeds meer tijd om leuke dingen te gaan doen met de kinderen in de klas!
Auto
Vorige week hebben we wel weer wat spannends meegemaakt met onze nieuwe auto. Maandagavond begon er een lampje te branden toen we naar het sporten reden. Wij meteen de monteur
gebeld, maar volgens hem kon het niet zoveel kwaad. De volgende dag zijn we er dan ook gewoon mee naar school gereden, maar onderweg bleek dat de auto toch niet helemaal goed in orde was. Tot aan
mijn school hebben we het gered, maar toen hebben we hem moeten laten staan omdat de motor behoorlijk oververhit was. Er bleek een lek in een slang te zitten waar de koelvloeistof door moet lopen.
We konden er niet meer mee rijden. We hebben de auto weg laten slepen. Uiteindelijk hebben we 1 dag een huurauto gehad en de dag erna heeft onze lieve automonteur de auto weer gemaakt. In het
weekend heeft hij nog wat dingetjes gefixt, hij heeft de auto gepoetst en nu is ie weer als nieuw! Hopen dat hij het blijft doen, want dat is nog maar de vraag met de auto's hier op het eiland.
Bezoek
Oh ja, in november ontvang ik mijn eerste bezoek. Jos en Maria, mijn oom en tante uit Canada, komen dan 5 dagen langs. Ze hebben een hotel/appartement geboekt in Paradera zelf,
dus ze zitten lekker dicht bij mij in de buurt. Op vrijdagavond 18 november zal ik ze van het vliegveld halen en woensdag 23 november vliegen ze weer terug. Ik kan dus fijn een weekend leuke dingen
met ze doen.
Nou, dat was het wel zo'n beetje. Hoe is het verder met jullie? Ben heel benieuwd! Ik vind het in ieder geval heel leuk dat verschillende mensen me een beetje op de hoogte houden. Zo krijg ik iedere week een update van de wedstrijd van mijn volleybalteam (Nicole, bedankt!) en zijn er verschillende mensen die af en toe wat mailen of waar ik gezellig mee kan skypen. Leuk leuk leuk! Iedereen veel succes met alles wat hij/zij moet doen en tot mails/skyps en anders tot het volgende verhaaltje!
Veel liefs, Maartje
Wat leuk dat we nu ook al een international kennen! Pas op, dadelijk krijg je nog een profcontract aangeboden! Het klinkt allemaal fantastisch en als nu ook de taal geen te grote barrière meer vormt, komt het helemaal dik in orde. We wensen je nog heel veel plezier op het overzeese continent.
Haa Maartje!
Weer een leuk verhaal, je maakt vanalles mee daar!
Super leuk dat je in het Arubaans team zit! Heel veel succes met de wedstrijden.
Fijn dat het steeds beter gaat in je klasje:)
Veel plezier nog daar! Maar volgens mij is dat geen probleem;)
Ha die Maartje,
Wat leuk dat je nu al je eerste bezoek gaat krijgen en ook zo'n leuk bezoek ;-)!! Dat had ik natuurlijk al gehoord via de Canada hotline, maar toch leuk! Je verhalen klinken in ieder geval goed.
Hoje! sandra
PS; leuk shirtje op weg naar boven in het donker!
Ha die Maartje
Geweldig die avonturen van jou!! En nu ook al in het Arubaanse volleybalteam. Misschien dat alle lkr beter die kant op moeten komen!!
En als je op tv komt.....wel even zwaaien wah.
En je klasje lekker strak houden....maar dan moet helemaal lukken, wah;)
Heel veel plezier, leergierigheid, sportiviteit en succes gewenst!!
Oh ja...hihi hier alles prima!! Weer lekker in de toetsweken.....
Gr Gemma
Hee Maartje,
Wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen!! Fijn dat je het er zo naar je zin hebt en lekker ook leuke dingen kunt doen met Jacky!
Veel plezier en succes en tot je volgende berichtje ;)
Groetjes Michelle
Hey Maartje,
Leuk om te lezen dat het goed gaat daar!
Zal wel een hele ervaring zijn...
Enne het leuk maken van de lesstof is aan jou wel toe te vertrouwen!
Weet zeker dat de kids je straks niet meer kunnen missen!
Heel veel succes.
Groetjes Petri
Hoi Maartje!
Ik kon je niet vinden op Facebook en was maandag niet op de training... Kan ik zaterdag samen met jullie naar Divi beach voor het toernooi, ik heb er zin in! Groetjes